VH Projects

De keuken is de ziel van je huis

27 augustus 2024
π‘²π’†π’–π’Œπ’†π’ | De keuken is als de ziel van ons huis, meestal een plaats waar we heel veel tijd doorbrengen.
Β 
𝟻 𝐹𝑒𝑛𝑔 π‘†π˜©π‘’π‘– 𝑑𝑖𝑝𝑠 & 𝑀𝑒𝑒𝑑𝑗𝑒𝑠 π‘£π‘œπ‘œπ‘Ÿ π‘—π‘œπ‘’π‘€ π‘˜π‘’π‘’π‘˜π‘’π‘›:
🌿 De keuken is verbonden aan het element aarde dat eerder Yin is, dat staat o.a. voor rust, betrouwbaarheid, veiligheid, moederlijke energie, gezondheid, voeding én opvoeding.
🌿 De keuken weerspiegelt deze eigenschappen, het is de plek waar eten wordt gemaakt, en ‘s avonds samen gegeten en gepraat wordt.
🌿 Om het element aarde te versterken voeg aardetinten toe, zoals beige, terracotta, okergeel en zacht oranje.
🌿 Kies voor een stenen werkblad zoals bv graniet, kwartsiet, keramisch, … : het is hygiΓ«nisch, makkelijk in onderhoud Γ©n het ondersteund het aardelement in je keuken.
🌿 De spoelbak behoort tot het element water, het fornuis tot het element vuur, deze 2 elementen zijn in conflict met elkaar, zet tussen deze twee iets van het element “hout” om het conflict op te lossen, bijvoorbeeld een (kruiden-)plantje of houten snijplankjes.
🌿 Vind een goede balans tussen een opgeruimde maar wel leefbare keuken, want dat is wat je in een keuken doet : leven! Zorg dat het een plek is waar jij je ontspannen voelt, waar je kookt met al je liefde en aandacht. Dat proef je ook in het eten.
🌿 Zorg voor een optimale & logische indeling van je kasten, geef alles een eigen vast plek, zo heb je een goed overzicht, en gaat opruimen sneller.
🌿 Maak van je keuken een inspirerende en aangename plek, zodat je goed kan “aarden”, het je inspiratie geeft voor een gezonde levensstijl en het maken van de juiste keuzes.
🌿 Het is meestal ook de plaats waar veel beslissingen worden genomen.
🌿 De keuken is een beetje de basis van jouw leven, hier start ook jouw gezonde levensstijl.
🌿 Doordat het een levendige plek is, is het ook de plek waar spulletjes zich meestal verzamelen, wat de energie doet stagneren. Dus ruim regelmatig op, doe weg wat stuk is of wat je niet meer nodig hebt. Al wat stuk is en/of blijft liggen vraagt telkens jouw aandacht (silent to do’s).
🌿 Zet bijvoorbeeld een schaal met vers fruit in het zicht, dat nodigt uit om iets gezond te bereiden en eten.
🌿 Als jij jouw keuken nog moet inrichten, zorg dan dat je als je kookt niet met je rug naar de deur staat, maar zorg dat je tijdens het koken overzicht hebt over de ruimte (commanding position).
🌿 Heb je een kookeiland? De energie blijft hier vaak rondcirkelen, wat je merkt aan kinderen en huisdieren die graag rond het eiland rennen.
🌿 Berg messen op, ze zijn staan voor “gevaar” of scherpe energie, zou snel conflicten kunnen uitlokken.
Posted in DesignTags:
Write a comment