VH Projects

Wat Feng Shui voor mij betekende

5 september 2024

Na een moeilijke periode zocht ik naar meer rust en balans in mijn leven. Het was lastig om mijn weg te vinden in de drukte van vandaag en de hoge verwachtingen van de maatschappij werden me te veel. Ik had echt behoefte aan meer evenwicht. Thuis vond ik moeilijk rust, was vaak overprikkeld, en het huishouden werd te veel. Op werkvlak voelde ik dat ik méér wou kunnen betekenen, ik volgde mijn hart en passie en werd interieurstylist. Toch bleef ik zoekende naar nóg meer diepgang, iets “extra” voor mijn klanten. Ik merkte dat zij vaak dezelfde struggles als mij ervaarden in het leven : hectische maatschappij, veel druk, overprikkeling, geen rust, geen evenwicht, moeten voldoen aan hoge verwachtingen. Tegelijk zie ik mensen afgelopen jaren massaal op zoek gaan naar ontspanning & me-time, waarbij holistische benaderingen heel populair geworden zijn! Denk aan verschillende soorten yoga, reiki, relaxerende massages, accupunctuur, enz.

Ik ging op zoek of ik vanuit mijn interieurpassie ook iets kon bijdragen, iets extra kon betekenen dat gebied voor mijn klanten. Want een mooi & gezellig interieur is wel aangenaam en leuk, maar een harmonieuze plek met nét dat tikkeltje meer, een plek die volledig is afgestemd op wat jij nodig hebt om tot rust te komen en je in evenwicht te voelen, dàt is wat ik wou, iets op de diepere lagen.

Als bij toeval kwam ik Feng Shui tegen. Oorspronkelijk schonk ik er niet zoveel aandacht aan, want zo’n “hocus pocus” (dacht ik) is niks voor mij. Maar ik kwam er steeds weer mee in aanraking en ontdekte dat het toch helemaal niet zo hocus pocus was als ik dacht. Na een analyse van ons huis bevestigde dit gewoon wat ik al heel lang ervaarde. Alleen kon ik er nu ook woorden aan geven, wist ik de oorzaak én hoe ik tot een waardevolle en duurzame oplossing kon komen.

Ik ben mij gaan verdiepen in Conceptual Feng Shui, een iets modernere, meer westerse versie (en helemaal niks hocus pocus). Ik was verkocht!

Met Feng Shui bracht ik opnieuw meer rust en evenwicht in ons gezin, ons huis, ons levensritme en werk. Ik kan het daarom iedereen aanraden!

Met Feng Shui heb ik ook het ontbrekende puzzelstukje gevonden in mijn professionele leven. Dankzij Feng Shui kan ik nu ook mensen helpen om hetzelfde te ervaren! Dit kan door een analyse van het huidige huis en inrichting, zonder dat het hele interieur gesloopt moet worden! Vaak zijn enkele aanpassingen en/of toevoegingen al voldoende om verschil te kunnen voelen. Je hoeft ook niet alle kamers in één keer aan te pakken. Dit kan stap voor stap! 
Was je echter van plan om je hele interieur te vervangen, of ga je net verhuizen?  Dan kan Feng Shui zeker ook toegepast worden, maar dan vraagt het natuurlijk een uitgebreidere aanpak.

Feng Shui is een oude Oosterse filosofie, een empirische natuurwetenschap, die sterk verbonden is met de cycli in de natuur.  Het is een holistische benadering voor het creëren van een harmonieuze leefomgeving. Er wordt gekeken naar hoe de energie door je huis stroomt, en het evenwicht tussen de 5 elementen water, hout, vuur, aarde en metaal.

Het klinkt wel wat als wat hocus pocus als je er voor het eerst over hoort, ik weet het, maar dat is het echt niet. Het is ook geen quick-fix oplossing voor al jouw problemen. Maar door het toe te passen, door in jouw omgeving de elementen in harmonie te brengen, kan de energiestroom optimaal door jouw huis. Hierdoor kan jij meer evenwicht en rust ervaren, beter slapen, je uitgeruster voelen, creatiever, energieker, enz..

Feng Shui toepassen, dat zijn vaak veranderingen in huis, waarvan je achteraf denkt “logisch gewoon, had ik dat maar eerder bedacht”!

Posted in DesignTags: